torstai 16. toukokuuta 2013

Spring Adventure 11.5.2013

Multiadventure ry:n perinteiseen kevätseikkailuun Rajavillien porukka järjestyi poikkeuksellisesti sekasarjajoukkueiksi. Ykkösjoukkueessa kisasivat Markus ja Johanna, kun kakkosjoukkueen muodostivat Marja ja Antti. Tavoitteena oli nautiskella kesän ensimmäisestä sulan maan seikkailusta, testailla talven aikana hankittua uutta kalustoa ja selvittää miten seikkailu sujuu sekajoukkueessa. Lähtökohdat olivatkin hienot, kun aamuinen sumu vaihtui auringonpaisteeksi juuri ennen klo 10:00 tapahtunutta kilpailun starttia.

Valmiina seikkailuun!
Lähtökuhinaa.
Ensimmäisenä etappina juostiin parin kilometrin muistisuunnistus kilpailukeskuksen ympäristön suppamaastossa. Kakkosjoukkue koukkasi yhdelle rastille aika reilusti yrittäessään välttää suurimpia korkeuseroja. Matkalla rastille vastaan tulivat jo rastilla leimanneet Johanna ja Markus, jotka olivat aloittaneet kisan selkeästi kovemmalla sykkeellä Markuksen roikkuessa koviin aloituksiin tottuneen Johannan perässä. Kakkosjoukkueen tahti oli muutenkin kevyempi, sillä molemmilla oli rankat eventit takana edellisenä viikonloppuna ja palautumisaste oli vielä kysymysmerkki. Vaihtoon ykkönen tuli aivan kärkijoukossa.

Muistisuunnistuksen jälkeen hypättiin polkupyörien selkään. Noin 25 kilometrin fillarietapin varrelle oli ripoteltu rasteja varsin haastaviin paikkoihin. Lähes kaikille rasteille jouduttiin jalkautumaan ja samoilemaan rastipisteelle ja takaisin pyörille. Tämä osuus sujui molemmilta joukkueilta oikein mukavasti, tosin yhden karttaan merkityn polun puuttuminen tarkoitti ylimääräistä maastojumppaa. Tämän lisäksi minuutteja olisi ollut säästettävissä sieltä ja täältä paremmilla reitinvalinnoilla.

Reittisuunnitelma kuntoon
Pyöräilyn kolmosrastia leimaamassa
Osuuden päätteeksi pyörät vaihdettiin kajakkeihin ja suunnattiin Pusulanjärvelle melontaosuudelle. Rajavillien jäsentenvälisessä ykkönen oli tässä vaiheessa vajaan vartin edellä. Osuudella oli myös muistisuunnistus-quest, jossa piti hakea kaksi ylimääräistä rastia. Tämä quest ei mennyt aivan nappiin, kun ensimmäiselle lisärastille kakkonen jäi kajakin kanssa ”jumiin” risukkoon ja menetti pari minuuttia. Toista lisärastia kumpikin joukkue etsi yhdessä useiden muiden joukkueiden kanssa n. 20 minuutin ajan löytämättä sitä. Ilmeisesti rasti oli kirjaimellisesti hukkunut Pusulanjärveen ja järjestäjä hyvittikin lopulta etsimiseen hukatun ajan tuloksissa.

Ykkösen jälkimmäinen puolikas

Edellisellä viikolla pyörään viritetty ”n. 60 kiloisen nartun” vetämiseen tarkoitettu fleksi laitettiin kiinni taas pyöräosuuden maantiepätkiä varten ja reisistä otettiin irti viimeisetkin mehut Keränkankareen mäissä. Tilanteesta ei ollut mitään tietoa siirryttäessä viimeiseen suunnistukseen. Edellisen kerran sekasarjan kilpakumppaneita oli nähty ensimmäisen fillariosuuden puolessa välissä. Pari naisjoukkuetta oli kuitenkin ollut näköetäisyydellä aina silloin tällöin.

Suunnistus hölkättiin ja juostiin käytännössä virheettömästi läpi ja lopun köysiquestilla ohitimme vielä yhden naisjoukkueen. Questilla Markus tosin joutui ojentamaan hieman turhan terhakkaasti neuvomaan intoutunutta Johannaa. Maalissa saimme kuulla olevamme sekasarjassa neljäntenä ajalla 5 h 16 min. Sijoitus yllätti erittäin positiivisesti ja antoi potkua kesän kisoja ja treenejä ajatellen.

Kakkosjoukkueen loppukiri

Melontaosuuden loppuvaiheessa oli hyvä tilaisuus tarkkailla kilpailun tilannetta. Edellä meloi yksi sekajoukkue, sekä samaa reittiä kisaavan naistensarjan Snowflakesin porukka. Heti perässämme seurasi toinen sekasarjan joukkue sekä toinen naisjoukkue. Kajakkien vaihtuessa takaisin polkupyöriin taktiikaksi selkeytyi iskeä n. 6 kilometrin pyöräilyosuudella ja koittaa pitää sijoitus lopun suunnitusosuudella. Suunnitelma lähtikin hyvin käyntiin, kun melonnan jälkeinen parin minuutin ero poljettiin kiinni ennen vaihtoa.

Viimeinen varsinainen osuus oli n. 8 km suunnistus, jonka päätteeksi oli vielä quest-tehtävä suoritettavana. Kisamatka tuntui jo jaloissa, joten etenemisvauhti oli melko maltillista. Jo kerran taakse jääneet joukkueet saivat meidät kiinni ja muutaman rastinoton pienten virheiden myötä selät katosivat horisonttiin. Takana ei näkynyt uhkaajia ja kun lopun vaikeat rastipaikat osuivat hyvin, päätimme vielä koittaa iskua viimeiselle rastivälille. Tälle välille oli tarjolla kierto tasaista kangasta pitkin tai oikaisu suuren ”kanjonin” poikki. Pudottauduimme kanjoniin, hölkkäilimme sen pohjaa ja hyökkäsimme ylämäkeen kohti kisakeskuksen vaihtopaikkaa hinausköyttä hyödyntäen kellottaen rastivälille selkeät pohjat.

Vaihtopaikalta jatkoimme suoraan quest-tehtävään, jossa huomasimme edellisen rastivälin oikaisun tuoneen meidät takaisin aiemmin karkuun päässeiden joukkueiden edelle. Quest oli köysiä pitkin tasapainoilua, jossa ohituspaikkoja takanatuleville ei ollut tarjolla. Huolellisella suorituksella pidimme sijoituksemme ja muodollisen loppukirin päätteeksi saavuimme maaliin 5 tuntia ja 44 minuuttia matkaan käyttäneenä ja siten n. puoli tuntia ykkösjoukkueelle hävinneenä. Olimme maalissa kuudes sekasarjan joukkue, mutta melontaquestilta enemmän hyvitystä saanut joukkue kiilasi vielä edellemme, joten tuloksena oli 7. sija. 

Kakkosjoukkue viimeisellä köysiquestilla...
...ja loppusuoraa iskemässä.
Kokonaisuutena molempien joukkueiden suorituksiin voi olla tyytyväinen. Mukavaa oli seikkailla hienossa kelissä kun järjestelyt ja puitteet olivat moitteettomat. Jäsentenvälisissä RV1 vei selkeän voiton, mutta molemmat ylsivät myös sarjan pohja-aikoihin rastiväleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti