keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

19.7.2014 Evo multisport

Ensimmäistä kertaa ikinä Rajavilleiltä oli viivalla parisuhde joukkue, kun viivalle tuli Riikka ja Markus. Pientä jännitystä aiheutti, parisuhteen kestävyyden lisäksi, epätasapaino kuntotilanteessa.

Aamulla ilmoittautumisen yhteydessä saimme ainoastaan pyöräilykartan. Sekasarjan rata tarjosi vain muutamia reitinvalintoja. Suunnistusvastuu oli jo jaettu Markukselle. Kamat kasaan ja lähtöä odottelemaan.
Ennen lähtöä kaikilta tarkastettiin (ensimmäistä kertaa ikinä!) osa pakollisista varusteista. Joukkueiden tuli näyttää urheiluteippi. Sakkoja ei tässä vaiheessa onneksi jaettu yhdellekään joukkueelle. Varustetarkastuksen ohessa selitettiin alkuhässäkän periaate, kolme perhoslenkkiä joista jokaisella kaksi rastia ja rasteilla yksi sana. Edelleen joukkueille jaettiin kirjekuoret ja samassa kilpailu julistettiin alkaneeksi ja kirjekuoret sai avata. Kirjekuoresta löytyi pieni, 5 osaan leikattu, kartta. Palapeli kasaan ja rasteja hakemaan. Rastit löytyivät ja sanat kirjailtiin tussilla kirjekuoreen. Alkuhässäkästä ei ollut jatkoa ennen kuin kaikki kuuden rastin sanat oli kerrottu järjestäjille.
Fiilis korkealla kisan alkaessa.
Pyöräilyosuudelle lähtiessä Markus otti vetovastuun, Riikan tullessa hinauksessa perässä. Riikalla tämä nosti sykettä melkoisesti, ihan vaan jännityksestä (ehkä pieni harjoittelu olisi kannattanut). Ensimmäiselle rastille mennessä, emme irrottaneet fleksiä niin aikaisessa kuin Riikka olisi halunnut. Toisin sanoen Riikka ei uskaltanut huonolla polulla kovassa vauhdissa irrottaa käsiä ohjaustangosta, saadakseen fleksin irti, ja Markus polki lisää vauhtia, ettei Riikka ajaisi päälle imusta.

Neloselle olimme päättäneet mennä pienempää polkua, joka näyttä vähän lyhyemmältä, tämä osoittautui kuitenkin huonoksi valinnaksi. Polku oli erittäin huonokulkuinen, saimme useampaan otteeseen nostella pyöriä kaatuneiden kuusenrunkojen ylitse. Aikaa tähän jumppaan meni noin 10min pidempää, kuin toisen reitin valinneilla joukkueilla. Vitoselle mennessä teimme myös pienen huolimattomuusvirheen kartanluvussa, jonka takia aikaa tuhlaantui useampi minuutti. Riikalla alkoi myös pyörän satula löystymään tällä välillä, mutta kun olimme jo lähellä pyöräosuuden loppua, emme jääneet asiaa tarkemmin selvittelemään, vaan toivoimme satulan kestävän kasassa lopun matkaa.
Lyhin reitti ei ole aina nopein.
Pyöräilyn 6. rastilla meitä odotti quest. Tehtävänä oli heittää vuorotellen frisbeetä koriin, laskea käytetyt heitot ja kertoa tulos järjestäjille. Markuksen uskomattoman hyvien heittojen ansiosta meillä meni 9 heittoa selvitä kolmesta korista. Tästä saimme 3 sakkolenkkiä, eli kiersimme pari laituria kolmeen kertaan veden kautta. Tämä ei onneksi harmittanut, kun edellä kisannut naisjoukkue sai 8 sakkolenkkiä. Uinti virkisti hyvin. Tästä suuntasimme vaihtopaikalle melontaosuudelle.
Pyöräilyosuuden kartta ja kuljettu reitti.
Järjestäjiltä kuulimme vaihtoalueella reittimuutoksesta, suunnistus oli siirtynyt ennen melontaa suoritettavaksi. Kartta saatiin mukaan ja juoksemaan. Kartasta oli poistettu lähes kaikki tiet ja polut, sekä osa taustakarttaa oli täysin valkoista. Eka rasti löytyi silti hyvin, toista hieman haettiin ja Markus jo miettikin ääneen, että olisi pitänyt ottaa pyöräilykartta mukaan. Onneksi Riikka muisti heti, että toinen pyöräilyosuuden kartta löytyy repusta. Tämän kartan avulla pääsimme hyödyntämään teitä rastien otossa. Moni joukkue juoksikin tossulla meistä ohi, mutta me taas ohitimme heidät tarkoilla rastin otoilla. Suunnistuksen ysirastilla meitä odotti kisan toinen tehtävä. Joukkueen piti kantaa tukki n. 20m ja tuoda se takaisin. Markus reippaana herrasmiehenä otti tukin olalle ja kantoi sen itse, kun Riikan tehtäväksi jäi vain hölkätä sama matka. Olimme kuulemma ensimmäinen joukkue, joka tätä tekniikkaa käytti. Tulihan siitä kommenttia myös niiltä parilta naisjoukkueelta, jotka sattuivat olemaan questillä samaan aikaan. Loput rastit löytyivät taas sujuvasti ja pääsimme melomaan.
Jostain löytyi vilvoittava suo-oja.
Tyyli on tärkeintä.
Suunnistuskartta ja kaikki koukerot.
Taas uusi kartta käteen ja järvelle. Tällä kertaa Riikka sai hoitaa suunnistuksen, Markuksen ohjatessa kajakkia oikeaan suuntaan. Ensimmäiset neljä rastia löytyivät ilman ongelmia ja kajakki liikkui kivasti. Vitoselle lähtiessä ihmettelimme hieman, kun yksi joukkue lähti erisuuntaan. Ajattelimme, että naisilla täytyy olla eri reitti. Samoihin aikoihin huomasimme myös, ettei kartta tunnu pitävän aivan kutiaan tällä kohdalla. Saaren kärkeen tullessa huomasimme, ettei kartta todellakaan täsmää todellisuuteen, siitä sitten aloimme arpoa, että mitä tälle on tehty. Markus huomasi tarkemman tarkastelun jälkeen, että karttaa on leikattu ja Riikka heti perään, että kartan yläosa on käännetty peilikuvaksi. Eli suunta takaisin ja rastia hakemaan joen mutkasta. Loput rastit löytyikin hyvin ja melonta sujui varsin mallikkaasti. Syli täynnä kirvoja saavuimme viimeiseen vaihtoon.
Rajavillien kannustusjoukot vauhdittamassa melontaa.
Keli oli kohdillaan koko kisan ajan. Kiitos järjestäjille ;)
Melonta käyrien mukaan emme käyneet lähelläkään rateja peilikuva osalla karttaa.
Pyörät alle ja suunta loppuhässäkkään. Pyörien jättöpaikalta, emme heti huomanneet loppuviitoitusta, mutta pääsimme lopulta viimeisen tehtävän pariin. Tehtävänä oli siirtää 4 autonrengasta toiseen ympyrään siirtämällä yhtä rengasta kerralla, eikä isompaa numeroa saanut laittaa pienemmän päälle. Tehtävä oli meille tuttu emmekä olisi millään malttaneet kuunnella ohjeita loppuun. Renkaiden siirtoon ei mennyt kuin hetki ja pääsimme juoksemaan maaliin.
Viimeisellä questilla renkaat lensivät.
Sekasarjan taso oli kova ja sijoituimme viidenneksi, jääden vain 3 min nelossijasta. Kolmen kärkeen olisi kuitenkin ollut hankala päästä edes täydellisellä suorituksella.

Viimeinen leima ja viides sija.
Reissun oppeina:
  • suunnittele reitti huolella, vaikka näyttääkin helpolta
  • pidä aina kaikki järjestäjiltä saadut materiaalit mukana
  • pariskuntakin voi tulla toimeen kisassa ;)
Maaliin tulomme jälkee ennusteiden mukainen ukkosmyräkkä pääsi valloilleen.
Kilpailun kotisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti