sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

"Vittuillakseni heilutin."

Rädyn Seppo, tuo kaikkien tuntema villi rajamies kommentoi Barcelonan olympialaisten palkintopallivilkuttelujaan medialle jälkikäteen omaan erikoiseen tapaansa. Kyseisiin kisoihin valmistumistaan Rädyn kerrotaan kommentoineen lauseella "Halvarin kanssa ollaan ajeltu autolla, kun on ollut niin kylmä." 


Tähän samaan valmistautumiskeinoon on tartuttu myös Rajavillien leirissä kevään antaessa odottaa itseään. Antti ja Johanna kävivät nimittäin kokeilemassa, kuinka rogaining sujuu autolla. Pusulan seudulla huhtikuussa järjestetty maantiesuunnistuksen sunnuntaisarjan osakilpailu tarjosi hyvät puitteet treenata reitinsuunnittelua ja navigointia suurimittakaavaisilla kartoilla - ilman raastavaa pitkää juoksua.

Rasteja haettiin viideltä eri karttalehdeltä. Lisähaastetta toi osittain limittäiset karttalehdet ja erilaiset mittakaavat.
Laji osoittautui oikein mielenkiintoiseksi. Sokeriksi hommaan on lisätty muutamia normaalista Rogainingista puuttuvia, haastetta lisääviä tekijöitä. Autolla liikkuessa siirtymät menevät nopeasti ja navigointi & reitinsuunnittelu on todella intensiivistä lähdöstä maaliin. Alussa lajin metkut tuntuivat hankalilta, mutta matkan edetessä homma alkoi sujua ihan mallikkaasti. Tuloksissa valloitimme pitkän 6h sarjan kolmannen sijan. Jes! Palkintopallille vilkuttelemaan siis! Eikä vittuillakseen, vaan hyvän kaudenalustreenin kunniaksi :)


Kartan kuuluukin olla väärin päin :)
Pari muutakin treeniä tässä kautta odotellessa on ehditty jo heittää. Niiden tuloksia päästäänkin testaamaan jo pian, sillä kauden ensimmäiset kisat ovat jo ovella!

Ilmoittautumiset on puskettu sisään ainakin seuraaviin eventteihin:


Siellä nähdään!

Ps. Sunnuntaisarja jatkuu 26.5. Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti