sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Salpaus-rogaining 2.5.2015

Rajavillien ilmoittautuminen Salpaus-rogainingiin pistettiin sisään viime hetkellä, eli edellisenä iltana. Alun perin ei ollut tarkoitus lähteä kisailuun, mutta sisaruksista nuorempi halusi ehdottomasti päästä edes kerran kesässä mukaan. Ilmo laitettiin 3h sarjaan, menneitä ja tulevia kisoja silmällä pitäen. Aamulla herätyskellon soidessa liian aikaisin ja vettä sataessa taivaan täydeltä meinasi tulla seuraava peruutus reissuun lähdöstä.

Tavalla tai toisella päästiin kisapaikalle ja reittisuunnittelun kimppuun. Ensimmäiset reittiversiot olivat auttamatta liian pitkiä ja tuntui todella vaikealta saada suunnitelmasta tarpeeksi lyhyt, mutta paljon pisteitä antava. Parhaimmillaan tai pahimmillaan reittivaihtoehtoja oli 7. Näistä tiukan väännön jälkeen saatiin lopullinen, noin 14km, versio kasaan, reitti piirrettyä ja lähtövalmistelut tehtyä. Sadekin lakkasi sopivasti ennen starttia.

Valmiina lähtöön!
Lähtölaukaus kajahti klo 12. Sännättiin heti pyörien perässä tielle ja kohti rastia 105. Oli kiva juoksennella heti johtoparin perässä, muiden tullessa pitkänä letkana perässä! Vauhti rauhoittui kyllä matkan edetessä. 105 löytyi hyvin jyrkänteen alta. Sieltä mettää (pusikkoa) pitkin itään tielle ja rasteille 74 - 83. Ensimmäinen tunti täyttyi vasta rastin 74 lähistöllä, joten pikkuhiljaa alkoi hiipiä mieleen lisälenkkien mahdollisuudesta. 83 - 55 välillä oikaistiin tien kulmia. Rasti 55 oli oletuksena jyrkänteellä, onneksi ennen mäen alas pudottamista vilkaistiin määritettä: nenä. Ei muuta kuin jyrkänteen päälle ja leima.

Tässä vaiheessa oli selvää, että muutoksia loppulenkkiin on tehtävä. Puskettiin suunnitelmasta poiketen 55 rastilta pohjoiselle tielle ja sieltä tietä pitkin kohti rastia 53. Toinen tunti täyttyi matkalla kyseiselle rastille. Polku loppui alta ennen rastia sähkölinjalle, pusikon ryskettä kuunnellen ja maaston muotoja eli ojia etsien rastille. Jatkettiin rastille 35, missä ei ongelmia. Polkukin löytyi alle taas. Vielä näytti aikaa olevan riittämiin joten jolkuteltiin tietä alamäkeen rastille 51. Onneksi tultiin alaspäin, ylöspäin olisi voinut epätoivo iskeä, sen verran matkalle jäi korkeuseroa!

Rastilla 51 aikaa oli jäljellä puolisen tuntia. Tultiin suorinta reittiä kohti maalia ja aikaa ollessa jäljellä vielä 15min päätettiin juosta hakemaan vielä rasti 34 maalin länsipuolelta. Pientä epäilystä ehtimisestä oli toisella jäsenistä mielessä, mutta sitkeästi ja hyvällä tahdilla mäki ylös kiven kimppuun ja takaisin alas tielle. Ehditään!

Karttapala kisakartasta. Keltaisella vastapäivään kuljettu reitti.
Maalissa!

Maalissa ajassa 2h57min. Matkaa lenkille kertyi noin 20km, pisteitä saalistettiin 460. Tyytyväisiä oltiin kaikin puolin reittiin ja toteutukseen, ei olisi tuota parempaan pystytty. Onneksi tuloslistakin antoi aihetta iloon, suoritus oikeutti 3h sarjan 2. sijalle! Selvittiinpä reissusta ilman isompia rähinöitä ja erimielisyyksiäkin! :D

-Johanna & Anniina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti