maanantai 8. syyskuuta 2014

Lost in Kajaani kisaennakko

Rajavillien syksyn kohokohta Lost in Kajaani -seikkailu kisaillaan 12.-13. syyskuuta nimensä mukaisesti Kajaanissa. Rajavillit ovat mukana nyt jo kolmatta kertaa kahdella joukkueella haastavimmassa Extremely Lost -sarjassa.

Miesten sarjassa kisaava Rajavillit 1 ilmoitettiin alunperin mukaan samalla kokoonpanolla kuin kesän Geopark Challengeen. Antti kuitenkin mursi ranteensa ja niinpä miehitykseen Markuksen ja Jarin seuraksi etsittiin mukaan uusi kasvo Simo, joka on seikkailukisojen ensikertalainen. Naisten joukkueesta vaaramaisemiin suuntaavat viime vuoden tapaan Johanna ja Riikka. Naiskolmikon täydentää Hanna, joka on tutustunut seikkailumeininkeihin kesällä Marski Challengessa ja Snowflakes-seikkailussa.
Saimaan kauniissa maisemissa treenailemassa.
Kipsatusta kädestään huolimatta Antti lähtee myös seikkailumaisemiin pitämään huolta siitä, että Rajavillien Facebook-sivulla on kisan aikana tuoretta tietoa joukkueiden etenemisestä.

Rajavillit 1: Kokemusta ja vauhtia


Miesten joukkue lähtee seikkailuun siis uudella kokoonpanolla. Jari on viime vuosina niittänyt menestystä ja kunniaa Lost sarjasta, Markuksella on tilillään pari Extremely Lost -sarjan starttia, mutta Simo on seikkailujen ensikertalainen. Simon valmistautuminen on mennyt tutustuessa aikaisempien kisojen raportteihin ja karttoihin. Tiedossa on kuitenkin ettei ensikertalaisen kunto tule olemaan joukkueen hidasteena, joten luottamus uuteen kokoonpanoon on korkealla. Pientä miinusta Simolle hiusmuodista, joka ei sovi täysin yhteen parin kaljun kanssa.

Maantieteelliset erot miesten välillä ovat johtaneet siihen, että Markus ja Simo tapaavat toisensa ensi kertaa kisan aattona. Täten myös valmistavat treenit on tehty ja tehdään itsenäisesti.

Markuksen viimeistelytreeni mökillä alkoi loistavasti, kun treenikartta jäi kotiin Lappeenrantaan, lamppua varten tuli matkaan väärän kokoiset paristot ja eno oli hakenut kajakin pois. Tilanne korvattiin pitkällä päivälenkillä mukavissa maastoissa.
Lähimaastoissa fillarisuunnistusta - yöllä toki.

Rajavillit 2: Yhteistreeni, ketjutyökalun käytön opetteluyrityksiä ja energiageelikarkkeja


Naisten joukkue piti yhteistreenin elokuussa, jolloin kokoonnuttiin Lahteen maastopyörien kera. Hyödyllistä oli päästä yhdessä lenkille, tutustumaan joukkuekavereihin, sekä kertomaan omat ajatukset tulevasta kisasta muulle joukkueelle. Plussana tämän lisäksi maastot olivat todella hyvät: Oli teknisempää pätkää, sekä pääsi kokeilemaan BMX-radalla leikkimistä ja pyörän käsittelyä.

Kaiken varmuuden välttämiseksi Riikka ja Johanna ottivat itseään niskasta kiinni ja opettelivat ketjutyökalun käytön, onhan kyseinen kapistus hyvin usein mukana kisoissa. Onneksi oli vanha poistoketju jemmassa jota pääsi pätkimään ja liittämään useammankin kerran. Renkaita on vaihdeltu viime keväänä, joten ainakin teoriassa "huoltopuoli" pitäisi olla hallussa. Käytäntö kesken kisan onkin sitten arvoitus. Toivottavasti remppataidoilla ei ole käyttöä kisassa.

Varustepuolella on arvottu lähteekö matkaan suunnistuskengät vai lenkkarit pyöräkenkien lisäksi, löytyykö tiettyjä energiageelikarkkeja koko kaupungista, sekä miten hinausköyden käyttö ja sillä hinaaminen onnistuu. Olipa joku jo nähnyt untakin Lost in Kajaanista, jossa oltiin myöhästytty lähdöstä useampi tunti. Toivottavasti ei ollut enneuni.


Live-seurantaa Facebookissa!


Tällä kertaa mukaan seikkailuun lähtee myös "metsäreportteri" kameran ja mobiilinetin kanssa. Rajavillien Facebook-sivulla onkin luvassa todella kattava kisaseuranta. Tunnelmia ja kuvia pelipaikoilta on luvassa aina kun 3G-signaali tavoittaa reportterin vaarojen varjoista :) Edellisistä vuosista tuttu GPS-seuranta on myös tiedossa sohvaseikkailijoiden iloksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti