maanantai 16. maaliskuuta 2015

Askelmerkkejä kesään

Kesän 2015 tapahtumakalenteri näyttää ennätyksellisen hienolta kaikilla tapahtumarintamilla! Multisporttia, Rogainingia ja muita upeita kestävyysurheilutapahtumia on tarjolla lähes joka viikonlopulle. Eteläisessä Suomessa kevät on jo hyvällä mallilla, joten on korkea aika kurkistaa Rajavillien kesän suunnitelmiin.

Tässä top-5 poiminnat tämänhetkisestä kisakalenterista:


World Rogaining Championships 22.-23.8. @ Saariselkä


Kirsikkana kesäkakun päällä ovat tietenkin Rogainingin MM-kilpailut elokuun lopulla, johon Rajavilleiltä on ilmoittautunut peräti 3 joukkuetta. Valmistautuminen ja fiiliksen haku aloitettiin jo helmikuussa Tahkon talvileirillä harjoittelemalla reittisuunnittelua tunturialueen kartoilla. Tapahtuma tulee olemaan suurin Suomessa järjestetty Rogaining-kilpailu ja mukaan on ilmoittautunut todella kovatasoisia tiimejä.

Rajavillien joukkueet eivät ole ottaneet tiukkoja tulostavoitteita kilpailun suhteen ja matkaan lähdetään avoimin mielin hakemaan uusia kokemuksia. Miesten ykkösjoukkue mittasi keskinäistä vauhtiaan maaliskuun alussa korttelirasteilla ja 40 minuutin suunnistuksen päätteeksi Markus sai tehtyä eroa Anttiin huimat 2 sekuntia. Ainakin tämä joukkue on siis lähdössä kisaamaan tasavahvalla tiimillä :)

Mielikuvaharjoittelu tunturimaastossa rogaamiseen aloitettiin hyvissä ajoin.

Ultra Trail Tour Finland 2015


Markuksella yksi päätavoitteesta on kiertää tänä kesänä ensimmäistä kertaa järjestettävä Ultra Trail Tour Finland (UTTF). Viime syksynä ensimmäinen ultra sujui Kolilla yllättävänkin hyvin ja nyt talven treenit ovat tähdänneet erityisesti pitkiin juoksuihin. Treenilenkkien pituudet ovat venyneet entisestään ja juoksu on kuulunut ohjelmaan myös talvella.

Rantapolut ovat jo sulia, mutta myös kelkkareitit ovat tulleet tutuiksi lenkkeillessä.
Tavoitteena Markuksella on Tourin läpäiseminen ehjillä suorituksilla. Tärkeintä ei ole sijoitukset tai ajat, vaan maaliin pääseminen ilman suurempia ongelmia - ja luotto on kova.

Touriin kuuluu tänä vuonna kolme osakilpailua, jotka ovatUTTF huipennukseen on Markuksen lisäksi tähtäämässä Antti, jolta startti jäi edellisenä vuonna väliin sairastumisen vuoksi.

Markus Vaarojen Maratonin alkutaipaleella syksyllä 2014.

Ursak seikkailu 6.-7.6. @ Joensuu


Karsun järjestämästä perinteisestä Ursak-seikkailusta on muotoutumassa yksi seikkailukesän kohokohdista. Endurance Questia tai Rokua Geopark Challengea ei tänä vuonna järjestetä ja Karsulaiset ovat luvanneet paikata näiden jättämän vuorokauden mittaisen kisan aukon kilpailukalenterissa.

Karsulla on pitkä kokemus hyvien kisojen järjestämisestä ja Rajavillien seikkailu-ura alkoi juuri Karsun kilpailuista talvella 2012. Ursakin pisimpään sarjaan ollaan lähdössä näillä näkymin Antin ja Jarin muodostamalla joukkueella. Myös toista joukkuetta ollaan kasaamassa lyhyempään sarjaan.

Antti ja Jari outside-the-box -pyörätreenissä kesällä 2014.


Lost in Kajaani 11.-12.9. @ Kajaani


"Losti" on kuulunut Rajavillien syksyn kohokohtiin jo useamman vuoden ajan eikä hyvää putkea ole tarkoitus katkaista tänäkään vuonna. Viime syksynä saavutettiin miesten sarjasta hieno voitto jota lähdetään tietenkin puolustamaan. Mukaan kilpailuun on jo ilmoittautunut kovia haastajia. Joukkueen kokoonpano on jo sovittu, mutta pidetään kilpakumppaneita vielä hetki jännityksessä ja paljastetaan se myöhemmin.

Myös naisilla on suunnitelmissa osallistua Lostiin. Sarja ja kokoonpano ovat edelleen hieman hämärän peitossa ja tulee riippumaan pitkälti muutaman joukkueen jäsenen kuntoutumisesta.

Kainuun kangasmetsiin suunnataan seikkailemaan jälleen syyskuussa.

Spring adventure 9.5. @ Lohja


Seikkailukesän perinteinen avaustapahtuma kerää multisportin ystävät tällä kertaa Lohjalle. Rajavilleiltä mukaan seikkailuun on ilmoittautunut viime vuoden tapaan 2 joukkuetta. Miesten kilpasarjassa Antti ja Jari lähtevät hiomaan kuntoa Ursakia varten. Naisten kilpasarjassa Rajavillien edustusta pitävät yllä Riikka ja Marja.

Rajavillejä ja muita multisporttaajia valmistautumassa Spring Adventuren lähtöön Hyvinkäällä keväällä 2014. 

Kisakuntoon 2015?


Vielä ei todellakaan ole myöhäistä aloittaa oman kisakunnon rakentamista kesän seikkailuita varten. Liki kaikissa tapahtumissa on useita sarjoja joista voi valita omalle kunnolle ja tavoitteille sopivat. Tapahtumien ilmoittautumiset ovat jo käynnissä joten ei muuta kuin mukaan nauttimaan uusista haasteista!

Näiden viiden poiminnan lisäksi hienoja tapahtumia riittää lähes jokaiselle viikonlopulle. Jonkinasteisia suunnitelmia Rajavilli-edustukselle on ainakin seuraaviin tapahtumiin:


 Nähdään starttikarsinassa!

ps. tsekkaa myös Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti