keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Spring Adventure 10.5. (Rajavillit 1, naisten sarja)


Tällä kertaa Rajavillit 1 joukkueessa starttasi Johanna ja Riikka. Kisamatsku haettiin kasin aikaan, jolloin pääsimme suunnittelemaan reittiä. Oman haasteen reittisuunnitteluun toi kiellettyjen teiden alitusten löytäminen reittikartasta. Muuten reitti ei antanut paljon vaihtoehtoja. Suunnittelu oli valmista nopeasti. Loppuaika ennen starttia menikin välineiden säätämisessä.


Startti paukahti puoli minuuttia miesten kilpasarjan jälkeen. Lähtö oli aika hidas joukkueiden lähtiessä porttien välistä pyörällä ilman alun hajottavaa prologia. Takarivin lähtöpaikka ei ollut paras mahdollinen ;). Ensimmäiset pyörärastit löytyivät ilman ongelmia Johannan suunnistaessa tarkkaan. Ensimmäinen tehtävärasti oli suunnistusta ilmakuvakartalla. Johannan tarkan suunnistuksen ansiosta rastit löytyivät hyvin. Rankkaa oli jaloille kiivetä hiekkamonttuja ylös ja alas ja taas ylös, välit juosten (tai kävellen) pehmeällä hiekalla. Onneksi sekin osuus päättyi.


Myös seuraavat pyörärastit löytyivät ongelmitta, kivana lisänä järjestäjät olivat laittaneet yhden rastin n. 2,5m metrin korkeuteen alikulkusillan kupeeseen. Hetken mietinnän jälkeen Johanna sai rastin leimattua pyörän päällä taiteillen, Riikan tukien pyörää. Pituuskin juuri riitti. Mastolla olleelle rastille mennessä vastaamme tuli yksi erittäin kiukkuinen maanomistaja, joka ei olisi antanut käyttää heidän talon vieressä olevaa (yleistä?) tietä. Meinas kyseinen rouva käsiksi käydä lyhyen juttelun jälkeen. Onneksi pääsimme tästä jatkamaan matkaa ehjänä.

Seuraava vaihto olikin sitten jo melontaan Vantaajokea pitkin. Lyhyen melontahetken jälkeen huomasimme, että emit oli tippunut edellisen vaihtoleimauksen jälkeen. Ei kun äkkiä rantaan ja vaihtoleimauksen luokse etsimään emittiä. Onneksi se löytyi pian ja pääsimme jatkamaan matkaa. Johannalla kädet hapotti edellisten päivien melontojen jäljiltä vielä aika pahasti, saimme silti rastin haettua ja vaihdoimme juoksuosuudelle.

Ensin mietimme, että käymme tekemässsä joenylityksen tässä välissä, mutta pienen jonon ja ei kovin vakuuttavan edellämenijän takia päätimme siirtää ylityksen myöhemmäksi, kun märkänä kisaaminen ei houkuttanut. Rastit löyty juoksuosuudella, mutta Riikan jalat olivat jo poikki edellisen hiekkamäkijuoksun jäljiltä, niin vauhti oli rauhallista (tai jopa hidasta välillä). Juoksun jälkeen käytiin taiteilemassa köysiylitys ilman kastumista.

Lopuksi oli vielä tarjolla teknistä pyöräpätkää pitkospuilla ja metsäpoluilla. Harjotusta tarvitsee, että noi kaikki polut pääsisi ajaen menemään, mutta hyvin me tultiin jo nyt, vaikka osan matkaa menikin talutuksessa. Viimeinen tehtävä olikin finnfoamilla uinti. Anteeksi perässä olleelle joukkueelle, saattoi hieman vesi roiskua minun siinä potkiessa :D.

Haastavinta tämän päivän kisassa olikin maalin tulon jälkeen kuivien vaatteiden vaihto. Rajavillit 2 joukkueella oli sen auton avaimet mukana, missä oli meidän vaihtovaatteet. Keli oli n +15, lähes pilvistä ja tiedossa oli lähes tunnin odotus märissä vaatteissa. Onneksi vaihtolaatikoista löytyi jätesäkit mihin saimme jalat ja avaruuslakana jonka käärimme ympärille. Siinä sitten odoteltiin poikia maaliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti