sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Salpaus-rogaining 4.5.2013

Rajavillien naisjoukkue kävi kokeilemassa kuntoaan ja opettelemassa suunnistusta Salpaus-rogainingissa 6h sarjassa. Kilpailu käytiin Asikkalan maastoissa. Mukaan oli ilmoittauduttu kolmen hengen naisjoukkueella, mutta joukkueen koko pieneni yhden jäsenen joutuessa jättämään kisa väliin jalkavaivojen takia. Saatiin hänet kuitenkin matkalle mukaan kuskiksi/huoltajaksi/valokuvaajaksi. Karttojen jaon jälkeen käytiin reittisuunnitelmien kimppuun. Parhaimmillaan meillä oli 3 reittiä suunniteltuna, joista valitsimme matkan ja pisteiden perusteelle meille sopivimman vaihtoehdon. Suunnittelun jälkeen vielä kisareput kuntoon ja varusteiden tarkistus. 

Kengännauhat kunnolla kiinni ja kohta mennään
Vielä hymyilyttää ennen starttia
Lähdössä oli aikamoista säpinää 123 joukkueen startatessa maastoon klo 12. Mukana oli 3h, 6h ja 12h sarjat, sekä 3h MTB. Alkumatka hölkkäiltiin porukan mukana, mutta aika äkkiä porukka hajaantui eri suuntiin omien reittisuunnitelmien mukaisesti. Meillä oli tarkoituksena antaa vähemmän suunnistaneen osapuolen ottaa suunnistus vastuulleen kesän tulevia koitoksia varten. Alkuun tämä sujui ihan hyvin, mutta matkan edetessä ja maaston hankaloituessa vastuu siirtyi tai ryöstettiin huomaamatta takaisin. Ensimmäiselle 3 rastille mennessä oli seuraa, sen jälkeen saatiin taivaltaa pitkän matkaa näkemättä muita suunnistajia.

Tuttuja oli myös kisaan lähdössä. Ryhmäkuvassa 3 Rajavilliä ja vieraileva tähti

Lähtölaukaus kajahtanut!

Lähtöhässäkkää
Rastit 62-21-82-64 löytyivät ilman ongelmia ja vauhtia oli sopivasti tietä pitkin hölkkäillessä. 82 rastin jälkeen oli pakko heittää takit reppuun, kun metsässä ei tuullut juuri lainkaan ja oli aika tukalat oltavat auringon paistaessa ajoittain hyvinkin lämpimästi. Matka jatkui rasteille 104-41-81-101. Noilla väleillä useampi polku oli heinittynyt ja lähes hävinnyt maastossa, joten suunnistamaan pääsi kunnolla. Lisäksi mentiin aika paljon oikomalla metsäkaistaleiden läpi tai suon reunoja pitkin. Rastit tarttuivat matkaan sujuvasti. Rastilla 101 olimme ajallisesti alkuperäistä suunnitelmaa edellä, joten pidemmillä tiesiirtymillä oli toisen jäsenen kartta milloin mitenkin päin auki edessä jatkoreittiä ja lisälenkkejä suunnitellessa. Onneksi edes toinen oli kartalla ja tiesi minne ollaan seuraavaksi menossa. 2h kisailun jälkeen alkoi toisella jäsenellä olemaan ongelmia energian imeytymisen kanssa ja hiljensimme vauhtia sopivammaksi.

Viiden rastin kautta rastille 93. Nämäkin rastit osuivat matkaan ilman haeskeluja. Rastin numero 93 jälkeen tehtiin lopullinen suunnitelma loppureitille. Kumma kyllä miten "rastiahneus" alkaa herätä henkiin sitä voimakkaammin mitä vähemmän aikaa on käytössä. Tosiasiat oli kuitenkin huomioitava. Voimien riittäminen loppuun energiavajauksen vuoksi oli taattava ja sen mukaan tehtävä suunnitelma. Käytiin matkalta poimimassa rastit 34-75 ja sen jälkeen vielä oli lähes tunti aikaa ennen 6h määräajan umpeutumista. Viimeinen koukku vielä rastille 84, ja kohti maalia! Maaliin tultiin yllättävän hyvävoimaisina ja leimantarkastus toi hyvät uutiset. Tässä vaiheessa kärkisija! 

Maaliin lennokkaalla askeleella

Jes! Reitti heitetty!
Matkaa tuli noin 38km, aikaa meni 5h50min. Pisteitä kertyi tuona aikana 1080, joka toi 6h sarjassa sijan 4. ja naisten sarjan voiton :) Kisa meni kaiken kaikkiaan mukavasti. Toiselle jäsenistä tämä oli pisin kisa rogainingissa, eivätkä energian imeytymisongelmat onneksi pilanneet kisaa. Mukavaa vaihtelua pääosin hyväpohjaiseen maastoon toi soiden ylitykset kenkien kasteluineen, sekä turhan usein matkalle osuneet vattupuskat piikkeineen. Kartta puolestaan oli selkeä ja paikkansa pitävä ja mikä parasta, rastit olivat paikallaan. Kiitokset järjestäjille hyvin sujuneesta kisasta tänäkin vuonna, toivottavasti ollaan mukana ensi vuonna myös.
Matka kohti kohtia, kuskilla kaikki kunnossa :)

-Johanna & Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti