tiistai 11. syyskuuta 2012

SnowFlakes seikkailu 9.9.2012


Syksy oli jo tuloillaan mutta aurinko tervehti kuitenkin seikkailijoita, jotka olivat saapuneet Nuuksion kansallispuiston länsireunalle, Solvallan urheiluopiston ympäristöön sunnuntai aamupäivällä. Seikkailuun oli ilmoittautunut täysi 200 joukkuetta jakautuneena kolmeen eri sarjaan, Perus-Ponnistajiin, Medium-Menijöihin ja Pro-Pinkojiin.
Itse olin ilmoittautunut Medium-Menijöihin parini Matiaksen kanssa, jonka kuntopohjasta herra itsekään ei oikein tiennyt. Salibandy taustan omaava pari löytyi vaimoni sukulaisista, jotka olivatkin sankoin joukoin mukana korkkaamassa ovea seikkailu-urheilun pariin.
Kartat, reittikirja ja kuljettu reitti.
Pitkämatkalaisten lähdön yhteydessä saimme viitteitä ensimmäisestä lajista, pussijuoksusta. Reittikirjaa ja karttoja katsellessa selvisi joukkuekohtaiset hajonnatkin. Me saimme kenties mukavimman, pyöräily – melonta – pyöräily, hajonnan. Melonta pohjoisen ja eteläisen pyörälenkin välissä tekisi kilpailun kulusta mukavan vaihtelevaa. Hajontojen jälkeen kaikki joukkueet suuntaisivat viimeiselle lenkille, suunnistukseen, jonka kartan saisi vasta sinne lähtiessä. Molemmat quest-tehtävät sijaitsivat suunnistusreitin varrella.
Juuri ennen lähtöä tunnelma oli leppoisa, vaikka päätimmekin johtaa kilpailua edes pussijuoksun aikana.
Kuva: Anne Dahlgren / Mikko Kolehmainen
Ensimmäiselle pyörälenkille lähdimme pussijuoksun jälkeen kärkijoukossa, onnekseni seurasin karttaa tarkasti ja muutaman joukkueen pyyhältäessä ohi, olimme aivan ensimmäisten joukossa kääntymässä tieltä metsäpolulle ja rastille P5. Samaa reittiä lähes kilpailukeskukseen asti takaisin ja rastille P1, josta isoa polkua pitkin vaihtoalueen kautta melontapaikan luo rantaan.

Vilinää vaihtoalueella. Kuva: Tom Hemtman

Melonta oli ennakkoon selkeästi meidän heikoin lajimme. Matiaksella edellistä kertaa ei ollut ja minullakin edellisistä melan vedoista inkkarin kanssa oli aikaa lähes 10 vuotta. Ennakko- odotukset eivät pettäneet, vedessä joukkueita meni ohi molemmin puolin ja päällä olevaa jarrua etsittiin niin kanootista, kuin kisakaveristakin. Vedessä annoimme lopulta muille kärkipään joukkueille hyvää noin 10 minuuttia.

Heikosta melonnasta suivaantuneina juoksimme jyrkän rinteen ylös vaihtoalueelle ja fillareille. Toisella pyörälenkillä ongelmia monille tuotti rasti P3, jonka me onneksemme löysimme suoraan ilman mitään kaarteluja. Pyöräilyosuuden loppua kohti kiristemme hieman tahtia, kun väsymyksen merkkejä ei kummankaan menossa ollut.
Suunnistuskartta reitin kanssa.
Vaihtoalueella saimme suunnistuskartan käteen ja kuulimme olevamme ”kympin kieppeillä”. Yksi rasti ja ensimmäinen quest-tehtävä, kallio-parkour, tulivat varsin mallikkaasti, samoin toinen rasti (S4). Seuraavatkaan rastit eivät aiheuttaneet varsinaista päänvaivaa. S8:lle tein huonon reitinvalinnan ja seuraavalle rastille (S9) mennessä liityimme neljän muun joukkueen perään letkaan. Letkassa painelimme koko porukka rastin yläpuolelta komeasti ohi. Löysimme rastin ilmeisestikin tästä porukasta toisina ja jatkoimme matkaa viimeisen rastin kautta toiselle questille.
Eteenpäin keinolla millä hyvänsä. Kuva: Tom Hemtman
Toinen quest olikin koko kilpailun ilopilleri, suolle rakennettu esterata. Alkuun kolme alitusta, joista ei reppuselässä mahtunut, ja niiden perään yksi ylitys ennen erittäin upottavaa loppuosaa. Joukkueita näkyi niin edessä, kuin takanakin, joten suossa tuli paineltua sen mitä kroppa tässä vaiheessa jousti. Questiltä kurvattiin märkinä ja turpeesta harmaina loppusuoralle, jonka päätteeksi tyrkättiin mikrofonia suun eteen.
Loppukiri. Kuva: Merja Ylihärsilä

Seitsemäs tila oli hurjan paljon parempi, kuin olisin voinut kuvitellakaan ennen kilpailua. Molemmat jaksoivat erittäin hienosti ja itse olin erityisen tyytyväinen tankkauksen onnistumisesta niin ennakkoon, kuin kilpailun aikanakin. Tankkaus oli kuitenkin tuottanut minulle suuria ongelmia Retki-Rogainingissa. Nyt kilpailun jälkeen oli suorastaan virkeä ja energinen olo – näin sitä oppii tuntemaan itsensä.
  • Kokonaismatka: 41,4km - 4h 00min
    • Pyöräilyä 29,5km - 1h 58min
    • Melonta  3,6km - 39min
    • Suunnistus 7,9km - 1h 17min
      (loppuaika on kulunut siirtyessä melontaan)

Oman suorituksen jälkeen ehti vielä katsomaan sukulaisten rämpimistä viimeisellä questillä.

Järjestävä seura - Team SnowFlakes

Tulokset
Kuvia - Tom Hemtman
Kuvia - Anne Dahlgren ja Mikko Kolehmainen
Kuvia - Niilos MC
Kuvia - Virva Vuorenpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti